Hyra bil på Arlanda

De hyrbilsföretag som finns representerade på flygplatsen är Hertz, Avis, Europcar, Budget, Alamo, National, Enterprise och Sixt. På Arlanda finns ett eget område för biluthyrningsfirmorna kallat Arlanda hyrbilcenter (Arlanda Car Rental Center) där du hittar Hertz, Avis, Budget och Europcar. Undantagen är Alamo, National och Enterpise som hittas i Terminal 2, samt Sixt som har sitt kontor ute på Arlandas långtidsparkering Alfa. Du åker kostnadsfritt med transferbuss inom flygplatsområdet.

Hur du tar dig till Arlanda hyrbilcenter

Arlanda hyrbilcenter ligger ungefär 2 km från terminalområdet. Enklast är att ta transferbuss Beta för att komma till det ordinarie hyrbilsområdet som ligger i anslutning till långtidsparkering Beta. I bussens rutt ingår också terminal 2, 3, 4 och 5, samt polisen. Mellan 05:00 och 24:00 avgår 8 turer per timme. Mellan 03:00 och 05:00 körs 6 turer per timme. De återstående tre timmarna under natten anpassas efter hur flygtrafiken ser ut. Du kan också anropa transferbussen med hjälp av den gula knappen som finns vid busshållplatsen.

Hur du tar dig till Sixts biluthyrning

Sixt ligger inte vid långtidsparkering Beta, utan har istället sitt kontor vid långtidsparkering Alfa. Därför är det transferbuss Alfa som gäller för att komma till rätt område. I rutten ingår förutom långtidsparkering Alfa också terminal 2, 3, 4, 5, Radisson Blu Arlandia Hotel, Jumbo Stay och tull. Den är i trafik mellan 04:00 och 24:00 med fyra turer per timme. Under dygnets övriga timmar anpassas transferbussen efter flygtrafiken. Används knappen vid hållplatsen för att tillkalla bussen, brukar den ankomma efter ca 10 min.

Boka din hyrbil på nätet

För att kunna jämföra olika hyrbilsfirmor på Arlanda flygplats är det enklast att använda en sajt som samlar erbjudanden från alla företag. Chansen blir större att hitta en hyrbil som uppfyller alla dina personliga önskemål till ett riktigt bra pris. Vi rekommenderar biluthyrning.com som jämför alla biluthyrare som finns på Arlanda. I deras sökmotor kan du också göra dina sökningar ännu mer detaljerade genom att filtrera på kundbetyg, biltyp, tillbehör mm. Inga dolda kostnader tillkommer och dessutom är det fri av- eller ombokning upp till 24 timmar innan hyrbilen ska hämtas.

Hyrbilsföretag på Arlanda

Nedan kommer mer information om de företag som finns representerade på Arlanda.

 

Hertz

Hertz är ett av de mest erfarna hyrbilsföretagen med uthyrningskontor över hela världen. I deras moderna hyrbilsflotta finns garanterat något som passar just dina behov. Förutom personbilar har de även ett brett utbud av skåpbilar, minibussar, släpvagnar och andra transportfordon. De är också kända för sitt miljötänk och ligger långt framme när det gäller el-, biogas- och etanolbilar.

För öppettiderna gäller följande:

Vardagar 06:00 – 23:30

Lördag 07:00 – 21:30

Söndag 07:00 – 23:30

Hämtning sker på Hertz kontor ute vid Arlanda hyrbilscenter. För återlämning parkeras hyrbilen vid Instant Return. Där finns också ett nyckelinkast där man lämnar bilnyckeln. Att lämna tillbaka bilen går bra dygnet runt. Hertz har ett andra återlämningskontor på Arlanda. Kontoret ligger cirka 3 minuters promenad från Terminal 4.

Avis

Avis är ett av de ledande företagen i biluthyrningsbranschen och är verksamma i över 165 länder. De är kända för sin exceptionella service och sitt engagemang för att underlätta för kunderna. I utbudet finns hyrbilar av alla tänkbara modeller, till exempel en liten hybrid som är perfekt för stadskörning eller en exklusiv bil för den som ställer höga krav. De har något för alla. Bokning sker enklast på nätet eller på ett Avis-kontor.

Öppettider:

Vardagar 07:00 – 24:00

Lördag 09:00 – 16:00

Söndag 09:00 – 24:00

Hämtning sker på Avis kontor som ligger ute vid Arlanda hyrbilscenter. Avis erbjuder 24 timmars återlämning. De har också en speciell tjänst kallad envägshyra för den som föredrar att lämna tillbaka hyrbilen i någon annan av Avis uthyrningsstationer, men vanligtvis innebär det något högre kostnad. Vill du långtidshyra en bil kan du använda tjänsten Avis Minilease.

Europcar

Europcar är ett stabilt alternativ för den som söker välutrustade, säkra bilar till bra priser. Dessutom är de kända för att erbjuda god service. På Arlanda ligger deras hyrbilskontor nära till hands i det ordinarie hyrbilscentret. De erbjuder hyrbilar för alla behov och möjligheten finns även att hyra transportbilar.

Öppettider:

Vardagar 07:00 – 24:00

Lördag 09:00 – 16:00

Söndag 09:00 – 24:00

Hämtning sker i Europcars uthyrningskontor som ligger i Arlanda Car Rental Center, Vingvägen 4, Byggnad 182. Enklast är att genomföra sin bokning på nätet. Den sker i tre steg: sök, välj och boka. Förutom att det går snabbt, brukar priserna vara fördelaktiga. Hyr alltifrån en dag till flera veckor. Bilen återlämnas enligt överenskommelse, men vanligtvis där den hämtats ut vid Arlanda hyrbilscenter. Att lämna på någon annan av Europcars stationer kostar i regel extra.

Budget

Budget Biluthyrning är inte enbart ett alternativ för de som letar lågt pris; de har en stor hyrbilsflotta med något för alla smaker. De kan hjälpa dig att välja en riktigt bra bil för att uppleva Stockholm. Möjlighet finns att välja till GPS, bilbarnstol och extra förare.

Öppettider:

Vardagar 06:00 – 24:00

Lördag 07:00 – 22:00

Söndag 07:00 – 24:00

Hämtning sker på deras station på Arlanda Flygplats som ligger i hyrbilscentret. Återlämning sker i samma område som hyrbilen hämtades ut, om du inte avtalat med Budget att mot en extra avgift, lämna på någon annan av deras stationer i Sverige.

Enterprise, Alamo och National

För dessa hyrbilsfirmor är situationen något speciell. De ligger inte i det ordinarie hyrbilsområdet på Arlanda, utan har diskar i Terminal 2. De samarbetar i något de kallar ”Drive Alliance”. Det beskrivs bäst som ett slags partnerskap som ger kunderna ökad tillgänglighet, flexibilitet och fler förmåner. Det märks på Arlanda flygplats där de ligger på samma plats.

Öppettider:

Vardagar 07:00 – 24:00

Lördag 08:00 – 16:00

Söndag 15:00 – 22:00

Hämtning sker i terminal 2 så om du befinner dig i någon annan av flygplatsterminalerna är det bara att använda valfri transferbuss, eftersom de går mellan terminalerna. Stig av vid terminal 2 och gå in. På insidan hittas kunddiskarna mittemot säkerhetskontrollen. Själva hyrbilarna finns sedan bekvämt tillgängliga i parkeringshus som ligger i nära anslutning till terminal 2. Återlämningen sker också i anvisat parkeringshus.

Sixt

Sixt Biluthyrning har sitt kontor på långtidsparkering Alfa. Enklaste sättet att ta sig dit är att åka med transferbussen Alfa. Resan tar inte mer än cirka 5 minuter från flygplatsterminalerna. Hos Sixt finns ett stort urval av fordon från exklusiva bilmärken som BMW, Mercedes och Audi. Anpassningar kan göras beroende på vilka önskemål som finns. Boka antingen på kontoret eller använd deras smidiga tjänst på hemsidan.

Öppettider:

Vardagar 07:00 – 24:00

Lördag 09:00 – 16:00

Söndag 09:00 – 24:00

Helgdagar 09:00 -16:00

Hämtning sker på kontoret ute på långtidsparkering Alfa. Den exakta adressen är Benstocksvägen 1, Sigtur. Utanför öppettiderna är det fortfarande möjlighet att återlämna bilen. I så fall använder man nyckelinkastet som hittas till höger om servicediskarna.

Köra hyrbilen till Stockholm

Stockholm City ligger cirka 40 km söder om Arlanda flygplats. Följ bara skyltarna mot E4:n och Stockholm. Du kan räkna med att resan tar runt 35-40 min. Mycket beror på hur trafiksituationen ser ut. Under rusningstid kan det lätt ta ännu längre tid, men om trafiken flyter på som den ska, tar det sällan mer än 40 minuter.

Köra hyrbilen i Stockholms innerstad

Något att tänka på är att om du vill köra bil i Stockholms innerstad under vardagar, måste du betala trängselskatt mellan vissa klockslag. Tänk på att olika hyrbilsföretag kan ha olika regler. Vissa inkluderar trängselskatten i priset, andra debiterar den verkliga kostnaden eller ett schablonbelopp. Kontrollera detta på förhand om du vet att du ska köra mycket i innerstaden under vardagar.

Hur du kör till Arlanda biluthyrningscenter för återlämning

Från Stockholm tar du E4:n norrut. Sedan är det bara att följa skyltningen mot flygplatsen. Kommer du istället från Uppsala-hållet är det E4:n söderut som gäller. Ta avfarten från E4:n till väg 273 mot Arlanda Airport. När du kör längs 273 måste du börja hålla utkik efter en skylt markerad ”Hyrbilar / Car Rentals”. Ett annat tips är att tanka bilen under färden mot Arlanda i någon av mackarna, eftersom det brukar spara pengar att lämna tillbaka hyrbilen fulltankad beroende på hur villkoren ser ut.

Fortsätt sedan att följa skyltningen mot Hyrbilar / Car Rentals och när du börjar närma dig hyrbilscentret kommer du även se logotypen för de stora bolagen Hertz, Avis, Europcar och Budget på högra sidan. Ta höger i korsningen och du kommer snart se hyrbilscentret. Ska du återlämna hyrbilen är det bara att följa skyltningen för Återlämning / Rental return. När du väl lämnat hyrbilen är det inga problem att ta sig tillbaka till flygplatsterminalerna med buss. Busstationen ligger mittemot hyrbilscentret och har en tydlig skylt ”Buss till terminaler / Bus to terminals”. Själva bussen är gul till färgen.

Hur du kör till Sixt för återlämning

Istället för att åka till det ordinarie hyrbilscentret fortsätter du mot långtidsparkeringen Alfa. Parkeringsplatsen är mycket stor och Sixts biluthyrningskontor ligger en bit in. Fortsätt rakt fram och följ skyltningen mot Sixt. När du börjar närma dig kommer du se företagets logotyp. Busstationen ligger alldeles utanför kontoret. En gul transferbuss tar dig till terminalerna och man behöver sällan vänta mer än 5-10 minuter.

Boka smart på nätet

Just Arlanda flygplats har otroligt många alternativ för den som letar hyrbil. Då finns det generellt sätt ännu mer pengar att spara. En annan fördel med att boka hyrbil online är att du kan gå igenom alla villkor, försäkringsskydd och annat viktigt innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Skulle du boka hyrbil direkt över disk på Arlanda flygplats, ökar risken att göra en dålig affär. Vi rekommenderar som sagt biluthyrning.com som ställer uthyrarna mot varandra för att få lägsta pris.

Booking.com