Att göra

Boeing 767 flygsimulator

Om du är på Arlanda bör du testa att spaka en riktig flygsimulator. Arlandas Boeing 767 flygsimulator är så realistisk att den ingår i piloternas utbildning. När piloterna behärskar flygsimulatorn får de direkt börja flyga ett riktigt passagerarflygplan. När du spakar den här flygsimulatorn kommer det att kännas som du flyger ett riktigt flygplan. Boeing 767 flygsimulator ser nämligen ut som en riktig cockpit och du trycks bakåt i stolen när du accelererar för takeoff. Om du fattar det kloka beslutet att testa den här flygsimulatorn på Arlanda flygplats kommer du att vägledas av riktiga piloter i nästan 3 timmar och kommer att befinna dig i flygsimulatorn i en hel timme.

Arlandastad Golf

I Arlandastad, som ligger fem minuter från Arlanda flygplats, finns Arlandastad Golfs två fina golfbanor. De ligger mycket naturskönt till omgivna av träd och grönska. Arlandastad Golf stod värd för Scandinavian Masters 2007 och SAS Masters 2008. Arlandastads Masterbana passar utmärkt för rutinerade golfspelare och den Nya Banan passar för spelare på alla nivåer. Om du vill spela på Arlanda Golfs banor betalar du en greenfee på 600 kronor för Mastersbanan och 400 kronor för Nya Banan. Juniorer betalar 200 kronor oavsett golfbana.

Shopping

Arlanda en utmärkt plats för shopping. På Arlanda flygplats kan du till exempel shoppa parfym, kosmetika, böcker, design, souvenirer, mode från Hugo Boss och Lacoste och glassmide från Orrefors och Kosta Boda. Om du ska flyga utanför EU kan du naturligtvis även handla i en av Arlandas taxfreebutiker.

I Arlandastad finns shoppingcentret Eurostop Arlanda. Här kan du till exempel shoppa mode på H&M, Lindex och Dressman, sportkläder och sportprylar på Stadium och hi-SPORT och skor på Eurosko.

Mat och dryck

Arlanda flygplats har massor av restauranger, snabbmatställen, barer, pubar och caféer. Du kan dricka ditt kaffe på Starbucks, Wayne’s Coffe eller på Hava Java. Ditt öl dricker du med fördel på O’Learys och ditt vin på Wine Bar. Om du vill ha snabbmatt kan du ta en hamburgare på McDonalds, en pizza på Pizza Hut eller ta något gott på Street Food som har mat från hela världen. Det finns också en mängd restauranger som serverar smaskiga restaurangrätter, en Foodcourt som har en mängd internationella rätter och gott om barer som har ett stort sortiment av öl och drinkar.

I Arlandastad kan du äta italienskt på Eurostops Euro Krog och hamburgare på McDonalds. Dessutom håller alla Arlandas hotellrestauranger och barer en hög klass.

Booking.com