Att göra i närheten

Sigtuna

Om du befinner dig i Arlanda ska du åka till Sigtuna. Det tar bara 20 minuter att åka dit. Sigtuna ligger mycket fint till vid Mälaren och är en oerhört charmig liten stad som har anor ända tillbaka till vikingatiden. Bara att promenera runt i stadskärnan bland Sigtunas genuina gamla hus är en upplevelse och till och med Sigtunas systembolag är charmigt. När du kliver in där är det nästan som kliva in i en gammal handelsbod.

I och runt Sigtuna finns små fina kyrkor, gamla ruiner, små torparbyar och Sveriges minsta rådhus. I Sigtuna kan du ta en guidad stadstur, besöka Steninge Slott, paddla Kajak eller besöka Ekelöfsrummet där du finner nationalskaldens gamla böcker och inventarier. Gunnar Ekelöf bodde nämligen i Sigtuna.

Noors Slott

Ungefär 20 minuter norr om Arlanda ligger Noors Slott. Noors Slott är ett fint litet slott från 1600-talet som är omgivet av vacker grön skog. Här kan du koppla av och njuta av 1600-talsmiljön och äta en god middag. Slottsrestaurangen serverar måltider gjorda på försklassiga råvaror och har ett brett dryckessortiment. Större sällskap kan boka in fest- eller middagskvällar här och ha slottet helt för sig själva. Noors slott erbjuder även gästrum för övernattning och lämpar sig väl för konferenser.

Märsta

Märsta ligger bara 10 minuter från Arlanda flygplats och är en knutpunkt för resenärer och personal som ska ta sig till och från Arlanda. Märsta är i och för sig egentligen ingen större sevärdhet men är ändå Arlanda flygplats och Arlandastads närmaste tätort. Från Märsta tar du dig enkelt med pendeltåg till Stockholm, regionaltåg till Uppsala eller buss till Arlanda. Märsta har ett centrum med ett 30-tal butiker och ett antal restauranger och caféer, så visst är Märsta värt ett besök.

Booking.com